Välkommen till Slussens egna
fine dining restaurang!
David Lundqvist, tillika Årets Kock 2018, och Julian Sohlberg, sommelier, bjuder tillsammans in till Social Fine Dining i pop-up-restaurangen Hallins Hus. Målet med Hallins Hus är att fira vår region i och med allt vad den har att erbjuda vad gäller råvaror, historia och kultur.
Hallins Hus lever hela året. Under våren, sommaren och hösten skördar vi och tar tillvara det naturen och odlingarna erbjuder. När vintern är här och Hallins Hus öppnar tar vi hem närproducerat kött och det finaste i fisk och skaldjur.
Välkomna till en intim och intensiv upplevelse i sittningar om 22 personer, många serveringar och överraskningar från skog, hav och odlande grannar – serverade med utvalda och spännande drycker.
Hallins Hus har sin tid under vårarna och kommer tillbaka under 2026 – men det är även bokningsbart under övriga året för slutna sällskap, välkomna att maila er bokningsförfrågan till info@slussenspensionat.se.
Menyn för 2025 i Hallins Hus
Välkomnande med canapéer
- Minikiwi svartpepparmaräng
- Krustad – Lammtartare med ostronblad, rödbeta och ramslök
- Rapsoljeglass, salt och rapsolja
- Tartlette – Krabba, äpple, senap och Rönnbär
- Räkchips på arköräka, pepparrot och yuzu
- Hjärtmusselroyale med gräslök, surdeg och syrad lök
Matsalen – Serveringar
1:a Mjölksyrad vit sparris, rimmad skrei, kombu, caviar och bergamottsvinigrette
2:a Mozzarella på Torpmjölk med gröna jordgubbar och tomater, kanderad lökpuré och bonito på svensk röding
3:e Orustmusslor och ostron med gurka, dill, ättika, tång och sjögräs
4:e Pilgrimsmussla med morot, ingefära och chili
Vid grillen
Varm kopp kräftbuljong
Grillat: Spett, havskräfta, hemgjord fisksås och krispigt kycklingskinn
Hällbröd: Stekt i kräftsmör
Matsalen – andra rundan
5:e Piggvar bakad i grillat smör med tempuraslag, smörsås, fiskrom och potatis
6:e Tortelloni fylld med svensk anklever och oxsvans med ”creamed corn” och svart tryffel
7:e Svensk anka med rotselleri, äpple och valnöt
Desserter
Ost: Tegel, lagrad i 36 månader, från Almenäs bruk med frukt- och nötcreme samt fjolårets nypon
Pre-Dessert: Rabarber, rosépeppar och pistage
Dessert: Honungsglass, honeycombe bipollen, lakrits, citron och salt
Kaffegodis: 7 sorters kakor

