Gästspel i Hallins Hus
En unik four-hand-dinner utlovas den 14 och 15 mars när Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, gästar David Lundqvist, Årets Kock 2018, på Slussens Pensionat på Orust. Gästspelet sker i Hallins Hus och kommer att bjuda på hela 16 serveringar med allt vad regionen har att erbjuda när det gäller råvaror, historia och kultur .
I en personlig och intim miljö drivs Hallins Hus, som är en pop-up-restaurang inom Slussens Pensionat. Hallins Hus drivs som en social fine-dining för att hylla familjemiddagen. Helgen den 14 – 15 mars bjuder Viktor Westerlind och David Lundqvist på ett exklusivt gästspel i en hemtrevlig miljö.
Viktor Westerlind har erfarenhet från stjärnbeströdda Michelin restauranger som t ex Restaurang Frantzén, Aira och nu senast Operakällaren, där han var en hyllad köksmästare och gastronomisk ledare. Viktor har även vunnit silver med Svenska Kockandslaget i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics.
David Lundqvist är kock samt delägare av Slussens Pensionat och driver även Hallins Hus som en pop-up för att hylla råvarorna på Västkusten. David har erfarenhet från bl a Restaurang Fond, Fiskekrogen, Operakällaren och Grand Hotel Saltsjöbaden.
”Vi är otroligt glada att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att uppleva Viktors matlagning hos oss. Det blir en upplevelse där Viktor och jag bjuder på en four-hand-dinner utöver det vanliga med en uppsjö serveringar”, säger David och fortsätter. ”Hallins Hus lever hela året. Under vår, sommar och höst skördar vi och tar tillvara det naturen och odlingarna erbjuder. När vintern är här och Hallins Hus öppnar tar vi hem närproducerat kött och det finaste i fisk och skaldjur.”
Gästerna kan förvänta sig en social och personlig upplevelse med sittningar om 22 personer, 12 serveringar med överraskningar från skog och hav – serverade med utvalda och spännande drycker av Slussens Pensionats sommelier Julian Sohlberg.
Lör 8 mars | BOKA | |
Fre 14 mars | Gästspel med Viktor Westerlind! | BOKA |
Lör 15 mars | Gästspel med Viktor Westerlind! | BOKA |
Lör 22 mars | BOKA | |
Lör 29 mars | BOKA | |
Lör 5 april | BOKA | |
Lör 12 april | Winemakers Dinner | BOKA |
.
Välkomnande med Canapéer:
- Rapsoljeglass, salt och rapsolja
- Räkchips, yuzu, pepparrot
- Hjärtmusselroyale, surdegskrisp, gräslök
- Tartelette med grillade ärtor och ricotta
- French Toast ”Lilla Nygatan 21”
- Tigerbiff med Löjrom och Gräslök
Serveringar:
1:a Ostron, vit sparris, kombu, kaviar och bergamott
2:a Hälleflundra med grapefrukt och svartvinbärsblad
3:e Skrei, salicorn, sjögräs, fänkålsblomma, fänkål och citrus
4:e Vaniljstekt pilgrimsmussla med kålrot och ’nduja
5:e Blåmussla, dill, gurka och ättika
6:e Grillad marulk med Karljohansvamp och kycklingsky
7:e Ravioli fylld med svensk anklever och oxsvans, creamed corn och svart tryffel
8:e Lamm med lavendel och kronärtskocka
Desserter:
Ost: Tegel från Almenäs Bruk, frukt och nötkaka samt nypon
Dessert 1: Inkokt rabarber med rosépeppar och rosenvatten
Dessert 2: Risglass, getmesekola, puffat bulgur, havssalt och frasigt rispapper
Kaffegodis: Sju sorters kakor