Gästspel i Hallins Hus

En unik four-hand-dinner utlovas den 14 och 15 mars när Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, gästar David Lundqvist, Årets Kock 2018, på Slussens Pensionat på Orust. Gästspelet sker i Hallins Hus och kommer att bjuda på hela 16 serveringar med allt vad regionen har att erbjuda när det gäller råvaror, historia och kultur . 

I en personlig och intim miljö drivs Hallins Hus, som är en pop-up-restaurang inom Slussens Pensionat. Hallins Hus drivs som en social fine-dining för att hylla familjemiddagen. Helgen den 14 – 15 mars bjuder Viktor Westerlind och David Lundqvist på ett exklusivt gästspel i en hemtrevlig miljö. 

Viktor Westerlind har erfarenhet från stjärnbeströdda Michelin restauranger som t ex Restaurang Frantzén, Aira och nu senast Operakällaren, där han var en hyllad köksmästare och gastronomisk ledare. Viktor har även vunnit silver med Svenska Kockandslaget i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics.  

David Lundqvist är kock samt delägare av Slussens Pensionat och driver även Hallins Hus som en pop-up för att hylla råvarorna på Västkusten. David har erfarenhet från bl a Restaurang Fond, Fiskekrogen, Operakällaren och Grand Hotel Saltsjöbaden.

”Vi är otroligt glada att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att uppleva Viktors matlagning hos oss. Det blir en upplevelse där Viktor och jag bjuder på en four-hand-dinner utöver det vanliga med en uppsjö serveringar”, säger David och fortsätter. ”Hallins Hus lever hela året. Under vår, sommar och höst skördar vi och tar tillvara det naturen och odlingarna erbjuder. När vintern är här och Hallins Hus öppnar tar vi hem närproducerat kött och det finaste i fisk och skaldjur.” 

Gästerna kan förvänta sig en social och personlig upplevelse med sittningar om 22 personer, 12 serveringar med överraskningar från skog och hav – serverade med utvalda och spännande drycker av Slussens Pensionats sommelier Julian Sohlberg.

Lör 8 mars BOKA
Fre 14 mars Gästspel med Viktor Westerlind! BOKA
Lör 15 mars Gästspel med Viktor Westerlind! BOKA
Lör 22 mars BOKA
Lör 29 mars BOKA
Lör 5 april BOKA
Lör 12 april Winemakers Dinner BOKA

.

Välkomnande med Canapéer:

  • Rapsoljeglass, salt och rapsolja
  • Räkchips, yuzu, pepparrot
  • Hjärtmusselroyale, surdegskrisp, gräslök
  • Tartelette med grillade ärtor och ricotta
  • French Toast ”Lilla Nygatan 21”
  • Tigerbiff med Löjrom och Gräslök

Serveringar:

1:a Ostron, vit sparris, kombu, kaviar och bergamott

2:a Hälleflundra med grapefrukt och svartvinbärsblad

3:e Skrei, salicorn, sjögräs, fänkålsblomma, fänkål och citrus

4:e Vaniljstekt pilgrimsmussla med kålrot och ’nduja

5:e Blåmussla, dill, gurka och ättika

6:e Grillad marulk med Karljohansvamp och kycklingsky

7:e Ravioli fylld med svensk anklever och oxsvans, creamed corn och svart tryffel

8:e Lamm med lavendel och kronärtskocka

Desserter:

Ost: Tegel från Almenäs Bruk, frukt och nötkaka samt nypon

Dessert 1: Inkokt rabarber med rosépeppar och rosenvatten

Dessert 2: Risglass, getmesekola, puffat bulgur, havssalt och frasigt rispapper

Kaffegodis: Sju sorters kakor

Slussens Pensionat

559346-6807
Slussen 415
47393 Henån

info@slussenspensionat.se
+46 304 37525 

Öppettider 
Öppet vid evenemang. 
Se vad som händer på Slussen och boka här!